HTML

Megszületett

Friss topikok

  • bellus: "Mami, mi a mondanivalód?" (2012.06.12. 13:07) 4. kép és az aktualitások
  • bellus: egyébként belóg a szállásunk csücske is(balról) hihetetlen, hogy mennyire megváltozott a táj és a ... (2012.05.26. 13:16) Képes beszámoló...
  • bellus: verseny!!!!állítsátok a gyerkőcöket érkezési sorrendbe! (rokonok kizárva.bocsi, de így fair.)Jutal... (2011.01.25. 12:32) csörgedez a tornászvér???:)
  • Forestné: Sziasztok! Milyen nagyot nőttek a gyerkőcök! S olyan bájos pofija van mindkettőnek!!! :-))) Azok... (2010.06.21. 09:13) újra itt vagyok
  • GlóriaDeo: Sziasztok! Azért jelentkezem, mert hétvégén Sopron környékére megyünk osztálykirándulni, és vasár... (2010.04.25. 21:41) Már jó régen...

Méghogy nincs rólam fénykép a fiammal ?! !!!

2008.09.17. 07:07 vighpajti

 Egy keleti tanítómester egyszer megkérdezte a tanítványait, szeretnék e tudni mikor nyerik el a megvilágosodást. Természetesen a tanítványok szerették volna tudni, így lementek a közeli folyó partjára, és a mester egy tanítványával bement a vízbe. Mikor már mellközépig ért a víz a mester megragadta a tanítványát, lerántotta a víz alá és ott tartotta. A tanítvány először alázatos türelemmel viselte, hogy a mestere a víz alatt tartja. Ahogy azomban egyre fogyott a levegője, ösztönösen elkezdett tiltakozni, kapálózni és kűzködött a levegőért. Végül a halálfélelem is urrá lett rajta, és mindennél jobban vágyott egy lélegzetnyi levegőre. Ekkor már olyan erővel és odaadással küzködött az életéért, hogy a mestere hiába fogta biztos kézzel és pokoli erősen, ő ki tudott szabadulni a szorításból, felemelte a fejét a víz fölé, és hatalmas erővel fellélegzett.

 -Ha majd így vágysz a megvilágosodásra is, mint erre az egyetlen lélegzetvételre, akkor fogod elnyerni azt - mondta a mester. 

 Különös, de már régóta töprengtem egy másik kis keleti tanítómesén, (hogy majd megírom,) de ma reggel eszembe jutott ez. Talán azért, mert tegnap este, első igazán testet és lelket is megpróbáló erőfeszítései után Gergő mesélt pár dolgot az egyetemről (és persze felelevenedtek, az én ilyen élményeim is:). Annakidején biztos, hogy nagyon nagyon vágytam arra, hogy felvegyenek, de amikor már felvettek, annyira azért nem vágytam a diplomára (mint amennyire, arra, hogy fevételt nyerjek:) - nem is sikerült túl könnyen. Mi az az egy dolog amire te annyira vágysz, mint ez a tanítvány a következő lélegzetére? Talán már meg is valósult :), vagy semmire sem vágysz ennyire?

No, akkor most itt befejezem a lélekbúvárkodást (: vagy inkább a lelki tureszt :).

 

Jöjjön inkább a köszönet Évának: köszönöm, hogy végigalhattam a legutóbbi éjszakákat, és átvetted az "álmatlanságom terhét". Köszönöm szépen!

...és most akkor jöjjön a kép, ahol természetesen főszereplő a fiam, de én is rajta vagyok statisztaként:)

 

Hát, nem gyönyörű a gyermekem :), tiszta Édesanyja (olyan szép, ez már most is látszik, és remélem olyan okos is, mert, ha az én szellemi képességeimet örökli csak, akkor kaphatok még egy két szemrehányást. (pl.: Látod Édesapa, ha te nem lettél volna olyan buta, most én is biztos jobb jegyeket tudnék neked hozni az iskolából! :)

            Zárásként meg egy kis segítség Gergőnek: pár dolgot összeírtam egy másik blogba segítségként a regisztrációhoz, kattints ide (: és oda ugrasz: Prizee

 

- - -

 


2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

coffee 2008.09.17. 10:05:08

Szia Előd!
Láttam a szépséget! :)
Egyáltalán nem tűnt úgy, hogy ez a Picurka bárkit is ne hagyna aludni. Nem is értem miről beszélsz!
De várj csak, fogsz Te még könyörögni neki fél8-kor hogy keljen már fel, muszáj indulnia az iskolába! :)
süti beállítások módosítása