HTML

Megszületett

Friss topikok

  • bellus: "Mami, mi a mondanivalód?" (2012.06.12. 13:07) 4. kép és az aktualitások
  • bellus: egyébként belóg a szállásunk csücske is(balról) hihetetlen, hogy mennyire megváltozott a táj és a ... (2012.05.26. 13:16) Képes beszámoló...
  • bellus: verseny!!!!állítsátok a gyerkőcöket érkezési sorrendbe! (rokonok kizárva.bocsi, de így fair.)Jutal... (2011.01.25. 12:32) csörgedez a tornászvér???:)
  • Forestné: Sziasztok! Milyen nagyot nőttek a gyerkőcök! S olyan bájos pofija van mindkettőnek!!! :-))) Azok... (2010.06.21. 09:13) újra itt vagyok
  • GlóriaDeo: Sziasztok! Azért jelentkezem, mert hétvégén Sopron környékére megyünk osztálykirándulni, és vasár... (2010.04.25. 21:41) Már jó régen...

Térkép

2008.11.14. 05:50 vighpajti

Bár holnap utazik Budapestre Judit és Farkas, de amikor visszajönnek ismét érdemes azon gondolkodnod, mikor, és hogyan látogatsz meg minket, itt Sopronban. Ehhez segítségül ide teszek egy térképet.

Egy kis magyarázat hozzá, nehogy elhibázz valamit:

- a nagy kék karikába érkezhetsz be vonattal.

- a kis kék karikába tudsz minket meglátogatni, mert most ott lakunk.

- a piros x a Szkíta tanya, ahol ünnepi hidegtálat ehetünk és finom borral locsolhatjuk meg (ha véletlenül rögvest ide mész, akkor lehet, hogy nem találkozunk, mert nem szoktunk minden nap ott ücsörögni, hátha valaki oda téved, aki szeretne minket meglátogatni :)

 A hosszú egyenes kék vonal a Mátyás király utcán fut végig (ez párhuzamos az Erzsébet utcával, csak valamiért hiányzik a felirat), amikor ezt a vonalat követve utadba esik az első hosszú tér - keresztbe hosszú - akkor a Deák teret keresztezted (erről illik tudni, hogy a kontinens leghosszabb tere, de lehet, hogy Angliában sincs hosszabb), menj nyugodtan tovább. Egy nagy fehér templomot kell látnod magad előtt bal oldalon (ha a jobb oldalon látod valaki huncut módon megtükrözte a várost, vagy én összekevertem a kezeimet:). Ez a domonkos templom, haladj el mellette és megérkezel a Széchenyi térre, menj át rajta a legrövidebb úton és szinte egyenesen folytasd tovább az utadat a Várkerületen. Ha egy kis Tesco mellett sétálsz már, akkor nézz fel az első emelet magasságába és keress egy fekete elefántot a ház sarkán, az alatt kell bekanyarodnod, és menned tovább amerre az a kicsi kanyargós út visz. Ha ez beletorkollik a Szent György utcába, akkor a sarkon a Cézár pince hirdeti magát, kanyarodj az irányába, de még ide se térj be, és szinte már az Orsolya téren is vagy. Ha megcsodálod a tér közepén álló szobrot, akkor utána állj alá, és nézd meg a kis templomot onnan, majd fordulj meg és megláthatod Sopron szégyenét, abban az épületben lakunk. A CLARUS FABER vagy valami hasonló felirat fölött vannak az ablakaink, de ne azokat kezd el kocogtatni, vagy dobálni kockakővel, inkább használd az Új utca felöli saroknál lévő kaputelefont.

szeretettel, Előd

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása