HTML

Megszületett

Friss topikok

  • bellus: "Mami, mi a mondanivalód?" (2012.06.12. 13:07) 4. kép és az aktualitások
  • bellus: egyébként belóg a szállásunk csücske is(balról) hihetetlen, hogy mennyire megváltozott a táj és a ... (2012.05.26. 13:16) Képes beszámoló...
  • bellus: verseny!!!!állítsátok a gyerkőcöket érkezési sorrendbe! (rokonok kizárva.bocsi, de így fair.)Jutal... (2011.01.25. 12:32) csörgedez a tornászvér???:)
  • Forestné: Sziasztok! Milyen nagyot nőttek a gyerkőcök! S olyan bájos pofija van mindkettőnek!!! :-))) Azok... (2010.06.21. 09:13) újra itt vagyok
  • GlóriaDeo: Sziasztok! Azért jelentkezem, mert hétvégén Sopron környékére megyünk osztálykirándulni, és vasár... (2010.04.25. 21:41) Már jó régen...

Munkám a 3D Tech laboratóriumban

2010.12.22. 06:38 vighpajti

 A 3D Tech laboratórium felállítására megnyert pályázatnak köszönhetem, ezt a munkát és ezt a munkakört. A pályázat megvalósításához idén tavasszal kezdett az ERFARET, én ősszel kerültem a céghez, és röviddel utánam megérkezett a 3D nyomtató és a 3D szkenner is.

A labor küldetései (célkitűzései) között szerepel az egyetemi oktatás és kutatás segítése és a regionális (kis-)vállalatoknak nyújtandó szolgáltatások "megismertetése".

A cégnél dolgozó kollégáknak köszönhetően a légkör nagyon jó. A technikai eszközöknek és szoftvereknek köszönhetően, pedig nagyon érdekes, és sok lehetőséget magában rejtő az itteni munkám. Természetesen, mint minden új munkahelyen, a kezdeti időszakban rengeteget tanul az ember, de talán ebből a szempontból is "vezető" helyet foglal el ez a beosztásom. Összehasonlítva a Trendhausnál való kezdésemmel, ott egy szoftvert a SEMA-t kellett profi-felhasználói szinten megtanulni és tervezni vele, itt négy szoftver (, de ebből kettő - a szkenner és a nyomtató irányító szoftvere egyszerű) és két nagy értékű gép kezelését kell az első körben, a lehető leggyorsabban megtanulnom. Persze utána is elég nyitott a pálya, mert még egy rakat tervező szoftvert alkalmazhatok és használhatok itt, amik még nem annyira sürgősek és fontosak, de mivel itt vannak, szintén rám vannak bízva, nyilván idővel meg kell ismernem azokat is.

Az én feladatom még a weboldalaink kezelése. (Most éppen elég nagy a káosz, mert a 3 címünk alatti tartalom most lett szétválasztva, így igazán csak a www.erfaret.hu van rendben, a többin rengeteget kell majd dolgoznom, hogy ne vessenek fel nagyobb kívánni valókat a látogatóik számára).

A 3D szkennelésről, majd külön is fogok írni, most itt csak annyit, hogy "mit is csinál?" A 3D szkennerek a számítógép számára értelmezhető és feldolgozható adathalmazt készít (ez 3 koordinátával leírt pontokból áll), arról a felületről, amit beszkenneltünk. (Részletesebben később, majd egy másik bejegyzésben).

A 3D nyomtató, nagyon vékony "2 dimenziós" rétegeket egymás tetejére nyomtatva 3 dimenziós testeket tud létrehozni. Így közvetlen a digitális terveket felhasználva fizikai prototípusokat tud gyártani számunkra. (Erről is érdemes részletesebben írnom, majd egy külön bejegyzést).

Remélem sikerült a tudásszomjadat oltanom ezzel a beszámolóval.

 

Áldott karácsonyt kívánok!

 

szeretettel, Előd

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: munka 3d

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása