HTML

Megszületett

Friss topikok

  • bellus: "Mami, mi a mondanivalód?" (2012.06.12. 13:07) 4. kép és az aktualitások
  • bellus: egyébként belóg a szállásunk csücske is(balról) hihetetlen, hogy mennyire megváltozott a táj és a ... (2012.05.26. 13:16) Képes beszámoló...
  • bellus: verseny!!!!állítsátok a gyerkőcöket érkezési sorrendbe! (rokonok kizárva.bocsi, de így fair.)Jutal... (2011.01.25. 12:32) csörgedez a tornászvér???:)
  • Forestné: Sziasztok! Milyen nagyot nőttek a gyerkőcök! S olyan bájos pofija van mindkettőnek!!! :-))) Azok... (2010.06.21. 09:13) újra itt vagyok
  • GlóriaDeo: Sziasztok! Azért jelentkezem, mert hétvégén Sopron környékére megyünk osztálykirándulni, és vasár... (2010.04.25. 21:41) Már jó régen...

Gyermekorvosnál

2008.10.10. 05:27 vighpajti

 

 Tegnap Judit orvoslátogatós napot tartott.

A gyermekorvos szerint Farkas be van sárgulva (szerintem meg teljesen ki van fehéredve). Eddig a sárgaságról tényleg azt hittem, hogy az sárga bőrszínnel jár, és ezért nem foglalkoznak ezzel a betegséggel Kínában. Úgy látszik tévedtem :) - ebben is.

 A gyógymódnak ( mármint a sárgaság gyógyítására ), azt javasolta a doki, hogy forraljunk fel vizet, majd hűtsük le, és ezzel itassuk a gyerkőcöt. Egyébként nem tudom miből gondolják ezek a "gyerek-mágusok", hogy nem fogja észrevenni a vízről, hogy nem anyatej, pusztán azért mert felforraljuk, aztán meg kihűtjük :) ??? (Nekem tuti feltünne, ha valaki ásna egy gödröt, aztán betemetné, és utána nagyot sóhajtana, hogy mekkora hegyekre kell itt felmászni :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hétvégén járt itt Nagyapó, meglátogatni a legifjabb unokáját. Juditnak szerintem nagy vigasz volt, hogy előre figyelmeztette, hogy ő már nem tud olyan gyorsan szaladni, mint mi (és tényleg lassabban jár Juditnál), de azért nagyon vidám sétánk volt. Nagyon érdekes dolgokat tudtam egyébként meg Édesapámról (pl. tanított oroszt - és a mai napig emlegetik a diákjai; aztán, hogy véleménye szerint a tornában az új pontozási rendszer a "halálba" hajszolja a tornászokat - ez nekem nem tünt fel :), persze már 14 éve nem tornázom, az új pontozásról meg csak hallottam). Farkas egyébként nagyon rendes volt nagyapóval, mert pont felébredt és kierőszakolt egy sétát magának, amikor nagyapó indult volna a vasútállomásra, így kikisértük :).

Mosolygós, boldog, szép napot!

szeretettel, Előd

 

5 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

coffee 2008.10.10. 07:02:26

Egy újszülöttnek jobb ha anyatej helyett vizet adtok? Te jó ég! :((
Biztos remekül fog fejlődni a víztől is, minek egy gyereket szoptatni? Egyúttal a cumisüvegre is rá lehet szoktatni, ami még a fogainak is kifejezetten jót tesz! És lehet a fogorvoshoz is vinni. Tökjó lesz! :(
Szegény kicsi Farkas, ne hagyd magad!!

Paprika János 2008.10.10. 08:36:31

Sziasztok!

Előd, lassan már úgy jönnek a bejegyzéseid, mint a reklám és egyéb spamek. A különbség a tiétekkel az, hogy ezt mindig elolvasom, azokat meg általában törlöm.
Szóval még mindig örülök, hogy elkezdtétek azt a kis blogot.Köszi

Bár nincs gyerek, sőt most jelölt se anya szerepre, csatlakoznék coffee írásához.
Ha több száz évig jó volt a gyereknek az anyatej, lehet nem most kéne a vízre szoktatás kérdését feszegetni. Azt nem mondta az orvos, hogy esetleg melyik ásványvíz, milyen bubis fajtája felelne meg a legjobban? :D

Ennyi erővel bort is adhatnál neki forralás után... Lehet tisztább, mint a csapi víz... Tényleg Előd keveset írtál a szőlősgazda szerepedről? Szüreteltél már? :D

Szép napot nektek!

komedo 2008.10.10. 09:09:02

Sziasztok!

Az én babám is besárgult, de én úgy tudom, hogy az az első pár napban megjelenik. Kékfény kezelést kaptunk és a GYAKORI SZOPTATÁST javasolták, mivel az anyagcserével távozik a sárgaságot okozó bilirubin (vörösvértestek lebontásakor). Szerintem a víz hülyeség.
Egyébként Előd volt általános isis osztálytársa vagyok, és nagy élvezettel olvasom blogotokat. Köszi, hogy rám is gondoltatok!

Éva58 2008.10.10. 09:32:15

A tévedések elkerülése végett.Ugyanakkor van az "anyatejes sárgaság" amely az anyatejjel táplált csecsemőnél átmeneti kisárgulás után ismét jelentkezhet, és amely kb. három hónapos korra visszafejlődik. Mindezeknél egyébként normális máj enzim szintek vannak.
Az újszülöttkori sárgaságot - ha az kifejezett - kék fénnyel, továbbá folyadékpótlással, ritkábban vitaminnal kezelik.
A gyerekorvos ezért mondta, hogy vizet kapjon Farkas.A víz nem terheli meg a gyomrát és pótolja a folyadékot.
Mindezt tapasztalatból is mondom.
Judit édesanyja vagyok, volt néhány csecsemővel dolgom.

Kati 2008.10.10. 16:02:46

Én csak szurkolok Nektek és főleg Farkasnak, hogy mielőbb rendbe jöjjön!
Amúgy egyszer elárulhatnátok, hogy hogyan lett a kicsi fiatok neve Farkas?
És Előd köszönöm szépen az iwiw értesítéseket az újabb bejegyzésekről, bár már bent vagytok a kedvencek között és minden nap megnézem a blogot!
Egy dolgot azonban még megtehetnél: feltehetnél egy olyan esküvői fotót, amin rendesen lehet benneteket látni, és nem csak elmosódva:-)))) Remélem egyszer még eljutunk Sopronba és akkor személyesen is megismerhetem Juditot és Farkast is!
Legyen szép napotok!
süti beállítások módosítása